9. mai: Debatt – fra dom til soningsavbrudd

Tirsdag 9. mai klokken 18:00Deichman Grünerløkka arrangerer og inviterer Rettspolitisk forening og Jussbuss til debatt om soningsudyktighet og soningsavbrudd.

Hva skal til for å bli vurdert som soningsudyktig, eller få innvilget soningsavbrudd? Hvordan fungerer det i praksis? Er kriminalomsorgen gode nok til å vurdere det på eget initiativ? Og hva med domfeltes manglende tilgang på fri rettshjelp – utgjør det et rettssikkerhetsproblem?

Dette og flere spennende problemstillinger vil bli diskutert, så kom for å høre!

For å diskutere har vi følgende panel (ytterligere deltagere kan tilkomme):

  • Thomas Berge: Seniorrådgiver i Norges institusjon for menneskrettigheter (NIM). Han har tidligere arbeidet i Justis- og beredskapsdepartementets Lovavdeling. I NIM arbeider han blant annet med sivil- og straffeprosess, straffegjennomføring, barnevern og tvang på helseområdet, samt rettssikkerhetsspørsmål generelt i offentlig forvaltning.
  • Randi Rosenqvist: Norsk rettspsykiater. Hun har arbeidet i Kriminalomsorgen (2011-2021), vært leder av Den rettsmedisinske kommisjon (2003-2009) og tidligere overlege ved Aker sykehus. Hun har også arbeidet i Helsedirektoratet, ved Ullevål-, Lovisenberg- og Gaustad sykehus.
  • Kristina Davidsen: Advokat hos Elden Advokatfirma. Hun jobber med generell strafferett, sivilrettslig tvisteløsning og prosedyre, og har mye erfaring fra saker som gjelder straffavbrudd. Hun har tidligere vært saksbehandler i Jussbuss og utreder for Advokatforeningens isolasjonsgruppe. Hun styremedlem i Norsk forening for kriminal reform (KROM).
  • Brit Kari Kirkeeide: Jurist. Hun er assisterende regiondirektør i Kriminalomsorgen region øst. Hun har arbeidet i kriminalomsorgen siden 2009 og har tidligere vært leder ved Senter for narkotikaprogram for domstolskontroll i Oslo.

Ordstyrer er Tonje Lilaas Larsen, som er advokat hos advokatfellesskapet Mette Y. Larsen & co. Hun har bred erfaring innen strafferett, er tidligere medarbeider og daglig leder i Jussbuss og tidligere styreleder i Rettspolitisk forening. Hun er også forfatter av rapporten «Rettshjelp til fanger – en rettshjelpsundersøkelse i Ullersmo fengsel».

I tillegg viser nyhetsbilde den siste tiden at dette temaet og disse problemstillingene er høyst aktuelle og viktige å diskutere.

Lenke til arrangementets facebookside finner dere her.

Vi ser veldig frem til en spennende debatt – velkommen skal dere være!