6. juni: Lovpolitisk kjepphest

Rettspolitisk forening er klare for Lovpolitisk kjepphest i samarbeid med Lovkonferansen 2023.

Vi inviterer til Lovpolitisk kjepphest etter Lovkonferansen 2023. Arrangementet vil finne sted den 6. juni klokken 17:00 Frokostkjelleren.

I forbindelse med at vi denne gang arrangerer kjepphesten i samarbeid med Ingvild Bruce (Førsteamanuensis ved Institutt for offentlig rett, UiO) og John Christian Nordrum (Førsteamanuensis ved Institutt for offentlig rett, UiO) fra Lovkonferansen, tilpasser vi navnet for anledningen for å invitere til et ekstra fokus på lovpolitikk.

Den lovpolitiske kjepphesten vil bygge på våre tidligere Rettspolitiske kjepphester. Arrangementet gir et knippe engasjerte personer mulighetene til å presentere sine rettspolitiske kampsaker.

Innleggene skal være kortfattede, intense og stimulere til rettspolitisk debatt. De skal ikke vare lenger enn fem minutter. Publikum gis deretter anledning til å stille spørsmål og til å gi kommentarer.

Innlederne med deres kampsaker:

  • Anders Løvlie (Professor ved Institutt for offentlig rett, UiO): «Betydningen av abstraksjon i retten – noen bør ofres på rettsstatens alter»

  • Jørn Øyrehagen Sunde (Professor ved Institutt for offentlig rett, UiO): «Anvendelse av forvaltnings- og domstolsdata – veien til en mer demokratisk lovgivning?»

  • Linda Gröning (Professor ved Det juridiske fakultet, UiB): «Er vi ferd med å omforme strafferetten til risikohåndtering – vi må være observante på et tiltagende risikofokus i strafferetten»

  • Kirsten Kolstad Kvalø (Seniorrådgiver ved NIM og ekstern stipendiat i barnerett ved UiO): «Løvetannen som tok over hele plenen – hvordan vår omfavnelse av prinsippet om barnets beste er i ferd med å utradere et differensiert rettighetsvern for barn»

  • Marte Kvinnegard (Jurist): «Om ytringsfriheten til døve»

  • Anna Ryymin (Pasient- og brukerombud i Oslo og Viken)

Jonathan Leifsson de Lange, tidligere styremedlem i Rettspolitisk forening, er ordstyrer.

Husk å melde deg på via denne linken.

Se fortløpende oppdatert liste over innledere og mer informasjon på arrangementets facebookside her.

Vi gleder oss – vel møtt!